söndag 7 februari 2010

...världens bästa lördag


Vilken grym lördag vi har haft.

Vid 13 tiden dök vi upp i Grythyttan. Super mysigt litet ställe. Rummen var inte riktigt klara när vi dök upp, så vi satte oss i en av salongerna och njöt av ett mumsigt glas vin.
Efter en stund fick vi vårt rum, det var så himla mysigt. Blommiga tapeter, gamla möbler och ingen TV. På rummet väntade en flaska champagne. Vi bjöds även på afternoon tea samt goda cupcakes, efter det gick vi på vinprovning som var grymt bra, en riktigt duktig sommelier lärde oss en massa nytt om vita viner.
Efter vinprovningen njöt vi ett par timmar på rummet, vi läste och lyssnade på musik och självklart drack vi lite mera vin :-)

Middagen var grym, kanske det bästa jag någonsin ätit. Apetitretaren bestod av anklever, sedan kom förrätten in och det var pilgrimsmussla, rödbetssorbét och någon chevreost, huvudrätten bestod av tryffélpuré, hängmörda biff, brässerad högrev och utan tvekan var det kanske det finaste köttet jag nånsin ätit, sedan kom ostkakan in, en ostkaka gjord på prästost som hade lagrats i 36 månader och sist men inte minst bestod efterätten av choklad i alla dess former.

Vi har verkligen bara njutit och fått en massa mysig tid tillsammans, nu är batterierna laddad och nästan vecka kör vi i full fart.

Tack än en gång L och E för denna helt perfekta presenten.

/E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar