torsdag 7 mars 2013

...det där med dagiskläder

Jag är säkert på stan två gånger i veckan och säkerligen varannan gång jag är på stan har jag med mig något nytt klädesplagg till skatten. Oftast dras man till söta klänningar, tuffa jeans eller fina tunikor. Dessa kläder används då bara på helgerna vilket medför att hennes garderob är full med fina kläder och de kanske lite mer praktiska dagiskläderna är en bristvara.Nya dagiskläder till skruttisen.

Idag var skatten hemme från förskolan. Hon sov nästan inget igår natt och gjorde nummer två flera gånger under natten vilket inte skett sedan spädbarnstiden, vi misstänkte lite stök i magen och därför blev hon hemma.

Jag ville njuta lite av den härliga solen som kikade fram idag och tog mig därför ner på staden. Mötte upp Frejas mormor för en mysig fika och bestämde sedan mig för att fylla på Frejas dagisgarderob. Visst har hon en del, men inte tillräckligt för att jag ska slippa tvätta flera maskiner i veckan så idag köpte vi några leggins och lekvänliga tröjor.

 Oj så mycket fint. Skatten blev extra glad för tröjorna med Pippi på.

Egentligen kanske jag inte är sådär supermycket för barnkläder med tryck (typ mussepigg, hello kitty, bilar, spiderman you name it) men på dagis tycker jag att det funkar.

Hur söta var inte dessa?
Finns på Åhléns, som by the way har ett grymt Pippi utbud :-) Imorgon inviger hon den gul/röda. 


Skattens dagis garderob. 

Det ligger säkert nästan lika mycket i tvättkorgen. Jag avskyr verkligen att tvätta i veckorna, men ibland måste man. Med dagens påfyllning kanske det inte blir lika ofta. För oss går det i allafall minst två tröjor och två byxor om dagen, när hon kommer hem från förskolan är hon alltid så smutsig om kläderna vilket jag tycker är rätt otrevligt och byter därför kläder så snart vi är hemma. Det är kanske därför det går åt så mycket kläder? :-)

Hoppas er torsdag varit bra.

/E

4 kommentarer:

 1. Söta pippi tröjor.
  Vilken fin ordning ni har. :)
  Ja, det är svårt att inte köpa massa fint till de små.
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är det, man köper ju tusen gånger hellre till dem små än till sig själv.
   Vi är väldigt ordningsamma och sådär ser det ut överallt hemma hos oss förutom i en kökslåda som vi kallar för stöklådan :-)

   Kramar

   Radera
 2. Vi byter oxå kläder direkt efter dagis, hade inte kunnat ha sonen i soffan eller någon annanstans heller för den delen för kläderna efter en dagisdag é INTE direkt rena!! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej usch och fy, ibland förstår jag inte riktigt varför ungarna ska bli så skitiga på dagis men men pedagogerna kanske inte har tid att torka och tvätta ungarna efter mat och lek.

   Radera