måndag 9 november 2009

...new york new york you gonna love it here











Igår landade vi i New York kl 19 lokal tid. Flygresan gick toppen men tyvärr var den lika tråkig som alltid. Det blev även lite tjafs på flygplatsen för att våra väskor var för tunga. Han ville att vi skulle betala 50 dollar per väska eller lyfta ur grejer ur dom och packa i handbagaget. Här i USA verkar det ok med tyngre handbagage än det man checkar in. Så för oss var det bara att packa ner en jäkla massa grejer i påsar för att slippa betala.
När vi väl landa så tog taxiresan från Newark till Manhattan typ 1 timme och med alla tullar och dricksen blev den dyraste taxresan ever. Direkt efter att vi hade checkat in på kanske New Yorks skabbigaste hotell drog vi ner till Times Squre och turistade.
Idag har vi varit turister på hög nivå. Målet var att se frihetsgudinnan, men utan karta råkade vi gå en sisådär 2 timmar fel och Elmic blev trött och irriterad, men det gick snabbt över när vi av en slump hittade på Century 21 och jag fick köpa Ralph Lauren sängkläder för inga pengar alls. Typ 1/10 av vad det hade kostat hemma. Det blev även lite shopping till mig och Mattias. Vi strosade sedan i Battery Park och såg solnedgången vid frihetsgudinnan. Sist men inte minst tog vi en mysig promenix till Soho där vi åt en super god Italiensk middag. Nu är vi tillbax på rummet och laddar inför morgondagens äventyr.
Vi hörs snart igen, kram/ E & M

2 kommentarer:

  1. Åhhhhhhh INTE alls avis..... Ni verkar ha det bättre än bäst, men det förtjänar ni små sötnosar!

    Många kramar

    SvaraRadera
  2. Är pizza det enda som ni trycker i er.. =)

    //Marias underbara Man

    SvaraRadera