torsdag 28 februari 2013

...favoriter i hemmet

Jag tänkte att jag då och då skulle börja visa er gobitar från vårt hem. Idag bjuder jag er på bilder på tre av mina favoritmöbler. Kan det kanske vara lite kul?


Härligt när vårsolen ligger på..

Detta skåp från Zweed är typ sist in i möbelväg, men utan tvekan en favorit. Vi letade länge efter det perfekta sidobordet och jag vet inte hur många vi klämde på innan vi slog till. Jag älskar verkligen allt med skåpet, den matta vita färgen, de härliga luckorna, de ljuvliga runda benen, storleken ja helt enkelt allt.


String bokhyllan köpte vi förra hösten och den har rätt länge varit rätt tom. Jag visste att jag ville ha en bokhylla och vart den skulle placeras men tyvärr fanns inte allt för många böcker att fylla den med. Idag har vi samlat på oss ett gäng böcker och bokhyllan börjar äntligen göra sig rättvis.

Våra gavlar och tidningshyllan är gråa och hyllplanen vita.

Freja älskar att stå och peka på bröllopsfotot och är super stolt när hon pekar på mig och säger mamma och sedan pekar på Mattias och säger pappa. 


Närmre bild på hyllan.


Och sist men inte minst har vi sidobordet från Norrgavel. Detta var faktiskt en av de första möblerna vi köpte till huset, vi visste att vi ville ha ett sidobord bakom soffan och soffan hade levererats tre månader innan vi flyttade in i huset så vi mätte och beställde sidobordet som egentligen var en ren chansning, men jisses så bra det blev. 

Vi får ofta frågan hur vi kan ha så mycket grejer framme i Frejas höjd och hur vi får henne att inte slita ner allt. Jag vet inte om vi bara har haft tur men efter att vi sagt nej några gånger så har hon slutat. Hon har varit nyfiken och pillat men vi har då lagt dit tex. hennes böcker och förklarat att dom får hon leka med men inte våra böcker. För oss var det väldigt viktigt att inte stöka undan vårt "hem" bara för att vi fick en liten skatt. Idag är vi superglada för det, vi kan ofta gå bort till vänner och bekanta och hon pillar aldrig mer än vad hon gör här hemma. Ibland testar hon så klart men ett tydligt nej och hon tappar intresse.

Hoppas ni tycker det är skoj att jag delar med mig av bilder från vårt hem.

/E

2 kommentarer:

  1. Så roligt med inspiration. Vi som precis gått och köpt hus behöver all inspiration man kan få :)! Ni har det så fint!

    Ha en trevlig kväll! Kram Sofie

    Ps. Det var jag som gjorde inlägget om kärleken till ens barn, jag glömde skriva mitt namn. Ds

    SvaraRadera