onsdag 9 januari 2013

...att bli så arg

Hej på er!

Nu är vi hemma efter ett par fantastiska dagar med fina vänner i Vemdalen. Ska försöka slänga in ett inlägg lite senare som kommer vara bra mycket trevligare än detta.

Jag brukar väldigt väldigt sällan peka ut företag eller personer i min blogg, jag tycker nämligen alla kan göra fel och förtjänar en eller kanske till och med två chanser att rätta till sina misstag. Men när människor blir illa behandlade då blir jag bokstavligt talat galen, och därför kan jag inte låta bli att skriva ett sånt här tråkinlägg.

Mcdonalds i Mora får tummen ner av Mattias.

På väg hemåt bestämde vi oss för att stanna till på Mcdonalds i Mora för att ta en snabb bit mat för att sedan kunna fortsätta bilfärden. Ångrar nu bittert att vi stannade där och har haft en klump i magen hela vägen hem för att jag höll tyst.

Jag vet inte om killen var anställd eller praktikant, det spelar igen roll. Jag la märke till han så fort vi klev in, han städade så noggrant och verkligen gnuggade bort små prickar på ett fönster. När han sedan vände sig om uppmärksammade jag att han hade någon utvecklingsstörning, absolut inget fel med det. När vi sedan hade satt oss för att äta märkte jag hur tre killar (jag skulle kunna tro att de är lite högre uppsatta inom restaurangen då de hade skjortor och väst) fnissade åt honom. Först sa den ena killen till honom att han skulle städa noggrant och att varje liten fläck han såg på golv, väggar och toaletten skulle gnuggas noga med trasan. Han sprang genast iväg och började putsa toaletten. Jag blev så arg när jag såg hur han fnissade efter att han tilldelat honom uppgiften. Strax därefter kommer de två andra killarna fram till honom och pekar med foten vart han ska putsa extra noga (vid entrédörren) och går därifrån och fnissar. Detta var så himla vidrigt och när jag beskriver det här i textform kanske det låter rätt harmlöst men det var det inte, inte det minsta. Det var vidrig vuxen mobbning och jag kommer ha ångest resten av mitt liv att jag inte sa något.

Så jag säger bara en sak. Mcdonalds i Mora. Fy skäms på er. Hoppas mina förståndiga läsare inte stannar och äter där. Varför kan inte människor bara vara fina mot varandra? Varför ska den fina killen utnyttjas på ett sådant vidrigt sätt? Usch...

Nej nu ska jag fixa iordning lite middag till min skatt, har precis ventilerat och diskuterat detta med min kloka far och det känns lite lättare för hjärtat.

/E

12 kommentarer:

 1. Usch vilka elaka människor. Förstår att du ångrar att du inte sa något. Jag skulle nog ringt dit och bett att få prata med den ansvarige på resturangen och berättat vad jag sett. Då kanske dom förhoppningsvis inte gör om det.
  Tack för en underbar blogg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va roligt att du gillar bloggen :-)

   Blir nog ett samtal dit, ilskan vill inte riktigt gå över...

   Kramar

   Radera
 2. Vilka människor! Tycker du ska skicka ett mail till McDonalds, för det är allt från ok! Pluss att om du skickar mail så ser distriktschefen det, vet ju aldrig om en av dessa tre var restaurangchefen. Kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt tips.
   Det var verkligen inte en trevlig syn.
   Kram

   Radera
 3. USCH! Man får ont i hjärtat av att läsa om händelsen... Förstår att du är ilsken :(...
  Jag hade nog hört av mig, just bara för att få ur sig det och sen visa att sådant inte är okej.
  Man blir lite mörkrädd när det handlar om vuxna människor...
  Lovar att aldrig äta på McDonalds i Mora, lär väl aldrig hända då vi har ca 55 mil dit ;)...

  Kram på dg! / Sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eller hur, varför ska det vara så svårt att bara vara snälla mot varandra?

   Har letat fram en adress och ska knåpa ihop ett mail under dagen.

   Kramar

   Radera
 4. Vi har många medarbetare med någon form av funktionsnedsättning på våra restauranger runt om i Sverige. De är ofta väldigt omtyckta av både gäster och övriga medarbetare.

  Precis som med alla våra medarbetare delegerar vi ut arbetsuppgifter under arbetspassen och följer sedan upp dem. Detta sker kontinuerligt och är inget konstigt med det. Vi har också oftast väldigt roligt när vi arbetar och skrattar ofta. Det är omöjligt för mig att svara för vad som hänt i det här specifika fallet. Det är inte ok på något sätt att minimera eller mobba någon annan människa vare sig det är en medarbetare, chef eller gäst. Om så var fallet är det självklart något som vi behöver komma till rätta med så att det inte inträffar igen.

  Jag skulle bli oerhört tacksam om du kunde mejla mig på service@se.mcd.com och berätta mer om vilken dag och tid ni var där så jag kan följa upp det här ordentligt med ansvarig på restaurangen.

  Vänliga hälsningar
  Johan Tennbäck, McDonald’s Sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar.
   Jag har nu mailat dig.
   Mvh

   Radera
 5. Hej! jag jobbade lite på mcdonalds när jag gick på gymnasiet, på tre olika resturanger i Västerås eftersom det behövdes folk lite här och var, och alla butikschefer eller som hade jobbar lite längre var verkligen sviniga i sitt beteende och hur dom tilltalade de andra anställda, jag tycker man ska bojkotta mcdonalds helt, det är en vidrig arbetsplats och snuskit mat. /Emma

  Vilken fin och inspirerand blgg du har, jätte kul att läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker om bloggen, det gör mig glad.

   Men va tråkigt att höra att det är en dålig arbetsplats. Jag tror till och med Mcdonalds marknadsförs sig som en av Sveriges bästa arbetsplatser. Jag är inget fan av Mcdonalds och äter enbart där när nöden kallar, men när man ser det jag såg och får läsa det du säger blir man verkligen inte sugen att äta där igen.

   Kram

   Radera
  2. Verkligen tråkigt att du upplevde det så Emma! Vi jobbar kontinuerligt med att bli en ännu bättre arbetsplats och enligt vår anonyma medarbetarundersökning trivs de allra flesta av våra 12 000 medarbetare. 8 av 10 rekommenderar en kompis att börja på McDonald's. 2012 fick vi också pris som en av Sveriges tio bästa arbetsplatser av Great Place To Work.

   Självklart kan det bli fel hos oss precis som i alla företag och då är det viktigt att vi får reda på det så vi kan gå till botten med vad som hänt och rätta till det.

   Önskar dig en trevlig helg!

   Vänliga hälsningar
   Johan Tennbäck, McDonald's Sverige

   Radera
  3. Johan,
   trevligt att du kommenterar !
   En av anledningar att ni en en av de bättre arbetsgivare beror till stor del att dem ni anställer är i 99% ungdommar utan ngt annat jobberfarenhet som de kam relatera / jämföra med. som ung oerfaren nybörjare är man oftatacksam o glad att man har ett jobb medan man går i gymnasiet, man klagar inte mycket...
   skulle vara interessant att höra din version av händelsen som disskuteras här
   mvh Hanna

   Radera