söndag 27 januari 2013

...busunge big time

Två veckor på förskolan och skatten är helt tokfylld med en massa bus. För två - tre veckor sedan om skatten hittade på bus här hemma och någon av oss sa aj aj eller nej så förstod hon. Eller hon kanske inte förstod men man märkte att hon skämdes och så slutade hon. Men nu biter inget på denna unga dam, ibland blir man tokig och ibland är det svårt att hålla sig för skratt.


Imorse var hon fast besluten om att hon skulle äta upp alla olivblad på vårt fina träd. Vi sa nej hundra gånger och till slut fick hon sitta och skämmas i sin matstol vänd mot väggen. Hon får då sitta där ett tag sedan kommer vi fram och kramas och glömmer det som hänt. Idag när vi skulle kramas finner vi en liten tös helt jordig i ansiktet. Då måste hon ha haft hela munnen full med jord när vi satte henne i stolen och sedan smetat ut det. Hon skrattade och så klart vi också.
  

Skatten har de senaste veckorna totaltvägrat tandborstning. På skötbordet har den ena borstat och den andra försökt underhålla henne så hon inte blir helt tokig. Men så fann vi en super smidig tandborste där barnet håller själv och föräldern håller längst ut på skaftet och hjälper till. Idag var tandborstningen en succé och hon ville istället absolut inte sluta.


Allt bus hon hittat på under dagen glöms bort när hon och alla hennes vänner sitter i soffan och kikar på Pippi. Idag köpte vi en till DVD till vår myshörna så nu kan vi sitta där tillsammans och titta på Pippi som just nu är hennes favorit, idag fick hon till och med en Pippi docka av Mattias :-)

/E

1 kommentar:

  1. LJubim ja moju dusu najljepsu na svijetu pussa

    SvaraRadera