söndag 20 januari 2013

...växasäng vs barnsäng?

Nu är det så att vi upplever att skatten börjar bli lite för stor för sin spjälsäng. Vi funderar därför på att köpa en ny säng till henne men har lite beslutsångest. Vi kan inte riktigt bestämma oss om man ska köpa en barnsäng direkt eller om man ska köpa en så kallad växasäng?

Hur har ni gjort mer era små skatter? Barnsäng (juniorsäng) eller Växasäng? Hur gamla var era barn när ni bytte? Hur har det gått? Tell me...


Just nu står det mellan dessa två växasängar från Mavis som finns hos Länna. Jag gillar dessa två för att det inte är en massa krusiduller.
Nu ska jag mysa med min krassliga lilla skatt, feber, hosta och snor är ingen trevlig kombo. Får se om den första VAB-dagen tas ut imorgon? 

/E

7 kommentarer:

 1. Jag hade köpt den nedersta, sååå¨fin ju! Vi hade växasäng med kanter till vår W. Det var bra med kanter så han inte rullade över, i bytte till den innan han var 1 år för kan klättrade ur spjälsängen. I höstas fyllde han 6 år och då köpte vi en barnsäng och han har ramlat ur några gånger men inte nu längre :) Nästa steg blir väl en riktig säng om några år...

  SvaraRadera
 2. Tack för titten hos mig, då hittade jag till dig! Mina tre tjejer har bytt från spjälsängen till en liten utdragssäng i barnstorlek. En gammal som jag hade i sommarstugan när jag var liten. Den var bra med rätt höga kanter och trots att den är smal och liten låg de i den länge från de var ca 2 år.

  Av dessa du visar hade jag valt den nedersta! Jättefin!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Våra två monster bytte från spjälsäng till växasäng, sån som på dina bilder vid 1år och hade dem tills de var runt 4 och då fick de riktiga sängar.
  Växasängen är mysig och ombonad och växer med barnet och vi gillade våra två mycket :-)

  SvaraRadera
 4. Jag känner mig som en udda fågel här, då vi gick direkt från spjälsäng till vanlig säng :) Vi hade iofs barnen i spjälsäng lite längre, de var närmare 2 år vid bytet. Den ena sängen var underslafen i en våningssäng, som vi satte upp en sidobräda på för att hindra att hon trillade ner på golvet. Den andra var en resårmadrass, 105 cm bred, som vi lade direkt på golvet.

  Det har funkat hur bra som helst för oss (liksom för flera andra jag känner), då det går att göra en stor säng mysig genom att kuddar, gosedjur, etc.

  Det som är största fördelen att ha en fullstor säng, är att det kommer att komma perioder (vågar jag nästan garantera), när ni vuxna behöver ligga bredvid i sängen, antingen vid läggning eller under natten. Då är det nästan en förutsättning att man själv kan ligga skönt. Våra barn somnade själv under de första 1,5 åren, men sen kom en period när man var tvungen att ligga bredvid för att de skulle kunna somna. Såna perioder återkom sen under 3 år av och till, innan de vid ca 4,5 års ålder äntligen kunde somna själva och sova hela natten. Under dessa tre år var det oumbärligt att kunna ligga bekvämt!

  Lycka till, oavsett val!

  //M

  SvaraRadera
 5. Håller med ovanstående kommentar. Vi har också köpt en vanlig säng just för att kunna ligga bredvid. Vår son fick en stor säng vid 15 månader och det har funkat riktigt bra. Vi har anpassat den med en bräda från Ikea så han inte ramlar ner. Den nedersta sängen är urtjusig. //S

  SvaraRadera
 6. Tack för era kommentarer, blir så glad när ni tar er tiden att hjälpa mig lite.
  Kramar till er

  SvaraRadera
 7. Vi väntar också såsom ovanstående säger. Och sedan byter vi till en vanlig säng. Vi har redan den inne på hennes rum då vi ibland antar där för att vänja henne. Samt om hon har en dålig natt kan en av oss sova där så slipper båda få sin natt störd. Tänk - vilket stort steg det var att sänka sängen för första gången. Nu.....
  Kram

  SvaraRadera